Hrvatska pošta uvodi kriptomarku s motivom Nikole Tesle

Hrvatska pošta sutra (21. prosinca 2022.) će pustiti u optjecaj četvrtu kriptomarku izdanu u obliku poštanskog bloka s motivom Nikole Tesle i njegovog tornja za Svjetski bežični sustav.

Autori nove kriptomarke su zagrebački dizajneri Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić. Marka nominalne vrijednosti 50 kuna tiskana je u 30 tisuća primjeraka.

Promocija kriptomarke bit će popraćena izložbom Teslinih osobnih stvari u poštanskom uredu. Tako će se Tesline naočale, torba, šešir, štap i rukavice moći pogledati od kraja prosinca 2022. do početka veljače 2023. u poštanskom uredu u Jurišićevoj ulici.

Osobni predmeti Nikole Tesle koji će biti izloženi u vlasništvu su Hrvatske pošte i čine stalan izložbeni postav u poštanskom uredu u Smiljanu. Novo izdanje kriptomarke Hrvatska pošta realizirala je u suradnji s tvrtkama BitX i MarrowLabs te Tehničkim muzejom „Nikola Tesla“.

Kupnjom kriptomarke dobivate fizičku poštansku marku koju možete iskoristiti za slanje pošiljaka te digitalnu marku u obliku nezamjenjivog tokena (NFT-a).

Digitalno izdanje kriptomarke bit će dostupno u pet različitih kategorija te će svaka imati motiv jednog od Teslinih izuma. Digitalno izdanje s motivom Teslinog pokusa s jajetom u okretnom magnetskom polju imat će najmanji broj dostupnih primjeraka, dvije tisuće, dok će najviše primjeraka imati digitalno izdanje s motivom Tesline turbine. Ostala digitalna izdanje imat će motive Tesline zavojnice, sustava bežičnog prijenosa signala i broda na daljinsko upravljanje.

Nova kriptomarka moći će se kupiti u poštanskim uredima, na mrežnim stranicama epostshop.hr te u internetskoj trgovini kripto.posta.hr/marka/v4 gdje će se moći kupiti kriptovalutama.

Skip to content