Ide se u proširenje Poduzetničke zone Korana, kao i povećanje postotka izgrađenosti parcela

U prostorijama Županijske uprave za ceste održan je radni sastanak s predstavnicima tvrtki koji rade u Poduzetničkoj zoni Korana. Razgovaralo se o nekoliko, za postojeće, ali i buduće poduzetnike važnim temama. Jedna od njih je proširenje Zone, kao i povećanje postotka izgrađenosti parcela koji je sada na 40 posto.

Kao osnivači svjesno smo da je to malo i da može biti više. Aktivirat ćemo izmjenu Urbanističkog plana, kao i moguće proširenje zone. Postoji inicijativa, kroz Prostorni plan Karlovačke županije, a radi se o značajnijem proširenju od gotovo 100 hektara na području općine Barilović i dijela grada Karlovca, rekla je županica Martina Furdek Hajdin.

Velikim dijelom dio tog područja ulazi u gospodarske šume, točnije zdrave šume, stare 50 godina i tu bi moglo biti prijepora s Hrvatskim šumama i Ministarstvom poljoprivrede. Drugi dio je površina između 10 i 15 hektara. Cilj izmjena tih planova je unaprijediti poslovnu djelatnost tvrtki u Zoni, rekao je ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Karlovačke županije Mario Kečkeš.

Taj postupak će trajati četiri do pet mjeseci, a na vama je da sve vaše želje sročite u obliku dopisa, pošaljete nama u Zavodu, a mi ćemo to objediniti kao zahtjev i uputiti onda prema općini Barilović. Sve ono što vam je pretijesno, premala izgrađenost, sada je prilika da to kažete, poručio je Kečkeš poduzetnicima.

Na raspolaganje poduzetnicima stavili su se i ispred Nikola Tesla Poduzetničkog centra Karlovac.

U samom Nikola Tesla Poduzetničkom centru na Rakovcu bit će dio koji se odnosi na poduzetnike i mi ćemo biti tamo na raspolaganju, kolegice za savjetodavne usluge, onog dijela koji se odnosi na nacionalna, županijska, gradska, europska sredstva, ali i bilo koji oblik podrške. Imat ćemo grupne radionice, a postojat će mogućnost individualnog savjetovanja što će biti aktualno od jeseni, ovisno o dinamici radova na izgradnji Centra. Sve se svodi na to da u pravom trenutku treba imati informaciju, zaključila je direktorica Poduzetničke zone Korana Martina Marušić Britvec.

TREBA TI POMOĆ OKO PISANJA POSLOVNOG PLANA?

Nudimo stručnu i savjetodavnu podršku mikro, malim i srednjim poduzećima, poduzetnicima početnicima te fizičkim osobama s poduzetničkim ambicijama

Skip to content