Ideja, motivacija, inovacija – mini sajam mladih inovatora

Logika će vas odvesti od A do B. Mašta će vas odvesti gdje god to poželite! – Albert Einstein

U sklopu projekta “Nikola Tesla Poduzetnički centar” održan je mini sajam mladih inovatora “Ideja, motivacija, inovacija” u Prostor(i)ji. Predstavljeni su neki od nagrađenih radova na nedavno održanoj međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2022. poput „Drveni Puzzle model motocikla“ učenika Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac Doriana Mirta i Domagoja Škrtića pod mentorstvom Gorana Mučenskog koji je osvojio brončanu medalju, a ujedno bio i jedan od najatraktivnijih izložaka na izložbi.

Drveni Puzzle model motocikla

Brončanom medaljom na nedavnoj međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2022. nagrađen je rad „Elektronički senzor otiska prsta“ učenika Igora Salopeka pod mentorstvom Marjana Anića iz Tehničke škole Karlovac i dok je rad učenika Tehničke škole Karlovac – Tome Plemića, Josipa Muića i Luciana Banjavčića pod mentorstvom Ante Gagule „Mobilni robot“ nagrađen srebrnom medaljom.

Mobilni robot

Zajednica tehničke kulture Karlovac demonstrirala je rad robota na poligonu, a posjetitelji su se mogli okušati u Bee Bot-ovima ili saznati kako funkcionira Teslina zavojnica. 

Učenici osnovnih škola Rečice i Mahična predstavili su radove nastale na dodatnoj nastavi tehničke kulture.

Ovaj mini sajam mladih inovatora dio je projekta Nikola Tesla Poduzetnički centar koji provodi Karlovačka županija u partnerstvu s Gradom Karlovcem, Poduzetničkom zonom Korana i Gimnazijom Karlovac. 

Direktorica Poduzetničke zone Korana, koja upravlja Nikola Tesla centrom, Martina Marušić Britvec najavila je kako će slična događanja biti održana u centru na Rakovcu s naglaskom da su upravo djeca budućnost inovacija.

Ukupna vrijednost projekta je 32 milijuna kuna, od čega europska sredstva iznose 23 milijuna kuna. Projekt je sufinanciran iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija od 2014. do 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu ITU mehanizma.

Skupina Žabice iz vrtića Rakovac napravila je portret Nikole Tesle

TREBA TI POMOĆ OKO PISANJA POSLOVNOG PLANA?

Nudimo stručnu i savjetodavnu podršku mikro, malim i srednjim poduzećima, poduzetnicima početnicima te fizičkim osobama s poduzetničkim ambicijama

Skip to content