Ispostava HAMAG BICRO-a otvorena u Karlovcu – uz NTPC dodatna prilika za poduzetnike

Ispostava Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO) otvorena je u Karlovcu. To je 19. ispostava otvorena u zemlji u okviru druge faze projekta “Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG BICRO-a – BOND 2. Sjedište ispostave je u Obrtničkoj komori Karlovačke županije.

Otvaranje podružnice HAMAG BICRO-a u Karlovačkoj županiji dodatno će doprinijeti osnaživanju, edukaciji i informiranju poduzetnika s područja naše županije. Sve mogućnosti koje se nude, u sinergiji s potporama koje za poduzetnike i obrtnike dodjeljuju Karlovačka županija te naši gradovi i općine osnažit će poduzetničke kapacitet i biti značajna pretpostavka za daljnji gospodarski razvoj. Karlovačka županija gospodarstvo vidi kao ključan segment razvoja i bitnu pretpostavku za cjelokupni demografski oporavak ovog prostora. Ovakve inicijative i projekti korak su ka ostvarenju tog cilja, kazala je u uvodnom obraćanju karlovačka županica Martina Furdek Hajdin.

Povodom otvorenja ispostave u Karlovačkoj županiji, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec je istaknuo:

Iznimno me veseli što smo danas u Karlovcu, na korak do ostvarenja zadanog cilja u okviru projekta BOND, a to je ispostava HAMAG-BICRO-a u svakoj županiji Republike Hrvatske. Dodatno me veseli i činjenica što se nalazimo upravo u prostorima Obrtničke komore jer se na taj način približavamo našim obrtnicima čija su specijalizirana znanja i vješte ruke nezamjenjivi i itekako potrebni svima nama u svakodnevnom životu. HAMAG-BICRO je kroz različite programe financiranja u Karlovačkoj županiji do sada potaknuo gotovo 590 milijuna kuna investicija, čime su stvoreni preduvjeti za gotovo 550 novih radnih mjesta.

U ulozi domaćina, prisutne je pozdravio potpredsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije Dubravko Draganjac:

Otvaranje ispostave HAMAG-BICRO-a svakako će doprinijeti stvaranju povoljnijeg poduzetničkog okruženja u našoj županiji, pa tako i povećanju razine poduzetničkih aktivnosti i osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva, time i obrtništva kao najžilavijeg i najfleksibilnijeg segmenta gospodarstva. Ovom suradnjom dodatnu vrijednost dobivaju i Obrtnička komora Karlvoačke županije i HAMAG- BICRO, ali ono što je najbitnije, od nje će najveći benefit imati korisnici naših usluga, naši obrtnici, koji će na jednom mjestu unutar istog dvorišta, moći koristiti usluge obiju institucija i dobiti više potrebnih informacija za poslovanje.” 

Ante Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG BICRO-a predstavio je planirane aktivnosti u okviru druge faze projekta BOND i istaknuo kako je projekt BOND jedinstven u Europi jer objedinjuje različite vrste poduzetničkih potpornih institucija, od inkubatora, akceleratora, poduzetničkih centara do razvojnih agencija i znanstveno-tehnoloških parkova. 

TREBA TI POMOĆ OKO PISANJA POSLOVNOG PLANA?

Nudimo stručnu i savjetodavnu podršku mikro, malim i srednjim poduzećima, poduzetnicima početnicima te fizičkim osobama s poduzetničkim ambicijama

Skip to content