Konferencija “Doprinos ITU mehanizma razvoju poduzetništva u Karlovačkoj županiji”

U sklopu projekta “Nikola Tesla Poduzetnički centar” održana je konferencija “Doprinos ITU mehanizma razvoju poduzetništva u Karlovačkoj županiji”. Nositelj projekta vrijednog 32.009.541,00 kn (4.248.396,28 eura) je Karlovačka županija dok su partneri na projektu Grad Karlovac, Poduzetnička zona Korana d.o.o. i Gimnazija Karlovac.

Projekt Nikola Tesla Poduzetnički centar predstavljen je kao primjer dobre prakse koji je sufinanciran putem ITU (Integrirana teritorijalna ulaganja) mehanizma s 23.176.560,48 kn (3.076.058,20 eura).

Martina Marušić Britvec, direktorica Poduzetničke zone Korana d.o.o.

Direktorica Poduzetničke zone Korana Martina Marušić Britvec pozvala je okupljene u Centar čije se otvorenje očekuje u proljeće te istaknula kako su pokazatelji uvjetovani projektom gotovo ispunjeni.

Projektom je predviđeno kroz pokazatelje davanje besplatne savjetodavne podrške za minimalno 30 postojećih i 10 novih poduzetnika dok smo već sad, godinu dana prije kraja projekta, tu uslugu pružili 29 postojećih i 11 novih poduzetnika te s obzirom na interes očekujemo 100 posto veće ostvarene pokazatelje od predviđenih projektom, rekla je Marušić Britvec.

Još je jednom podsjetila da je opremanje, nekad derutne zgrade pored karlovačke Gimnazije, inspirirano likom i djelom velikog znanstvenika Nikole Tesle te će po završetku biti reprezentativan objekt koji će biti mjesto susreta svih onih koji žele biti inspirirani Teslinim likom i djelom. Coworking prostor s 12 radnih jedinica, chill out zona, dvorana s 80 sjedećih mjesta – sve će se to nalaziti u budućem Teslinom centru na Rakovcu 6.

Još jedan od projekata koji je ostvaren zahvaljujući ITU mehanizmu je i “Obnova brownfield lokacije nekadašnjeg kina Edison”. Ciljeve, aktivnosti i rezultate predstavila je privremena ravnateljica ustanove Kino Edison i pročelnica Upravnog odjela za razvoj grada i EU fondove u Gradu Karlovcu Marijana Tomičić.

Karlovac je jedini grad gdje će Tesla i Edison prijateljevati, povijesnu priču znate, najavila je Tomičić suradnju između Tesla centra i Kina Edison.

Marijana Tomičić, privremena ravnateljica ustanove Kino Edison

Važnost ITU mehanizma za urbano područje Karlovca i Karlovačke županije istaknuo je ravnatelj Uprave za regionalni razvoj Ivan Bota ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU rekavši da, iako su se zadnji uključili u provedbu ITU mehanizma, Grad Karlovac i Karlovačka županija, ITU Karlovac je jedan od uspješnijih u Hrvatskoj.

Ivan Bota, ravnatelj Uprave za regionalni razvoj MRRFEU

Presjek za razdoblje od 2014. do 2020. godine te planove za razdoblje od 2021. do 2027. za urbano područje Karlovac unutar ITU-a predstavila je gradska pročelnica Službe za provedbu ITU mehanizama u Gradu Karlovcu Anita Trbuščić rekavši da jedinice lokalne samouprave u novom financijskom razdoblju imaju mogućnost povući više od 681 milijarde eura europskog novca.

Anita Trbuščić, pročelnica Službe za provedbu ITU mehanizma u Gradu Karlovcu

O značaju ITU mehanizma govorili su i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Ova aktivnost dio je projekta Nikola Tesla Poduzetnički centar koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

TREBA TI POMOĆ OKO PISANJA POSLOVNOG PLANA?

Nudimo stručnu i savjetodavnu podršku mikro, malim i srednjim poduzećima, poduzetnicima početnicima te fizičkim osobama s poduzetničkim ambicijama

Skip to content