Obilježavanje rođendana Nikole Tesle

U sklopu provedbe projekta „Nikola Tesla Poduzetnički centar“ dana 15.07.2021. održan je promotivni događaj pod nazivom „Obilježavanje rođendana Nikole Tesle“. Prigodnim programom obilježen je rođendan jednog od najvećih izumitelja svih vremena koji je baš u gradu Karlovcu proveo formativni dio svoga života i gdje je pohađao Carsku i kraljevsku veliku realku (današnja Gimnazija Karlovac) u kojoj je stekao prva veća tehnička znanja i posebno se zainteresirao za fiziku.

Predstavnici nositelja projekta i partnera, županica Martina Furdek-Hajdin, gradonačelnik  grada Karlovca Damir Mandić, ravnateljica Gimnazije Karlovac Snježana Štranjgar, direktorica Poduzetničke zone Korana d.o.o. Tihana Stanković Čohan te Monika Cegur voditeljica projekta NTPC iz Javne ustanove Regionalne razvojne agencije istaknuli su važnost ovog projekta kako za lokalnu zajednicu tako i za regionalni razvoj Karlovačke županije.

Interaktivno predavanje na temu “Povijesne osobe kao turistička atrakcija-prilike za razvoj turističkih proizvoda i brendiranje” održao je Željko Trezner a sudionici su imali prilike i sudjelovati u kostimiranom vođenju gdje je Boris Šušnjar kao Nikola Tesla prisutne proveo Karlovcem i upoznao ih sa svojim gimnazijskim danima koje je proveo u gradu na četiri rijeke.

Projekt „Nikola Tesla poduzetnički centar“ NTPC započeo je 1.3.2021. godine a traje do 31.12.2023. godine. Provedbom projekta izgradit će se  i opremiti infrastruktura Poduzetničkog centra (objekt NTPC i parkiralište), uspostavit će se kvalitetna upravljačka struktura i ojačati kapaciteti iste. Poduzetnicima (MSP-ovima) s područja Karlovačke županije omogućit će se korištenje pratećih stručnih usluga (stručne i savjetodavne pomoći i usluga edukacije i informiranja u okviru poduzetničke potporne institucije) te će se otvoriti moderni co-working prostor. Navedeno će zadovoljiti potrebe regionalnog stanovništva, a isto tako stvorit će se pozitivna poduzetnička klima koja će osigurati adekvatno, kvalitetno i korisnički orijentirano poduzetničko okruženje s tendencijom rasta i razvoja gospodarstva, kako na regionalnoj, tako i na nacionalnoj razini.

Nositelj projekta je Karlovačka županija a partneri na projektu Grad Karlovac, Gimnazija Karlovac i Poduzetnička zona Korana d.o.o. Ukupna vrijednost projekta je 32.009.541,75 kn, od čega EU sufinanciranje iznosi 23.176.560,48 kn. Projekt je sufinanciran iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu ITU mehanizma.

TREBA TI POMOĆ OKO PISANJA POSLOVNOG PLANA?

Nudimo stručnu i savjetodavnu podršku mikro, malim i srednjim poduzećima, poduzetnicima početnicima te fizičkim osobama s poduzetničkim ambicijama

Skip to content