Obilježena 166. godišnjica Teslina rođenja – predavanja i vožnja električnim romobilima

Događajem “Tesla – otac održivosti” u prostoru Obrtničke komore Karlovac, obilježena je 166. godišnjica rođenja genijalnog Nikole Tesle (10. srpnja), u sklopu projekta Nikola Tesla Poduzetnički centar.
Predavanje “STEM za održivu budućnost” održala je Elizabet Gašparov iz udruge ODRAZ, Doris Mulac Božičević predstavila je inovaciju Smart Garden Systems – pametnu dekorativnu posudu dok je Zrinka Tomašković iz Gimnazije Karlovac govorila više o održivom razvoju kroz odgovornu potrošnju papira. Nakon toga uzvanici su mogli voziti električne romobile.

Direktorica Poduzetničke zone Korana, koja upravlja Nikola Tesla Poduzetničkim centrom, Martina Marušić Britvec istaknula je kako je Centar započeo raditi s korisnicima te da besplatnu uslugu stručne i savjetodavne pomoći od sada mogu dobiti poduzeća, obrti, OPG-ovi s područja Karlovačke županije. To se odnosi na informiranje o postojećim i najavljenim pozivima, pomoći i pripremi u prikupljanju potrebne dokumentacije te prijave na sam natječaj. Najavila je i kako se uskoro ponovo otvaraju fondovi i da će naši poduzetnici, s obzirom na to da Karlovac pripada Panonskoj Hrvatskoj imati više sredstava na raspolaganju.

Nikola Tesla Poduzetnički centar trebao bi biti gotov u jesen ove godine, za kada je najavljeno i svečano otvorenje. Počelo je opremanje audiovizualnom tehnikom i svim instalacijama, dok se s druge strane gradi novo parkiralište koje će biti opremljeno digitalnim sadržajima i također predstavljati Teslina dostignuća. Na Rakovcu 6 niče tako jedna suvremena zgrada koja će biti svojevrsni hommage one tri godine koliko je Nikola Tesla proveo školujući se u karlovačkoj Gimnaziji.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

TREBA TI POMOĆ OKO PISANJA POSLOVNOG PLANA?

Nudimo stručnu i savjetodavnu podršku mikro, malim i srednjim poduzećima, poduzetnicima početnicima te fizičkim osobama s poduzetničkim ambicijama

Skip to content