Održan promotivni događaj “INOVACIJE – GARANCIJA BUDUĆEG RAZVOJA”

Dana 10. studenog 2021. godine u sklopu projekta „Nikola Tesla Poduzetnički centar“ održan je promotivni događaj „Inovacije – garancija budućeg razvoja“ u restoranu Kristal, Karlovac.

Sve prisutne pozdravili su voditeljica projekta Monika Cegur (Javna ustanova regionalna razvojna agencija Karlovačke županije), v.d. direktorica Marija Sertić (Poduzetnička zona Korana d.o.o), ravnateljica Snježana Štranjgar (Gimnazija Karlovac), gradonačelnik Damir Mandić (Grad Karlovac) te županica Martina Furdek-Hajdin (Karlovačka županija).

 

Predavanje na temu „Zašto inovacije?“ održao je prof.dr.sc Miljenko Šimpraga (Udruga inovatora Hrvatske). U svom predavanju naglasio je važnost i značaj inovacija koje su u razvijenim zemljama, EU i svijetu već desetljećima ključne za konkurentnost u globalnom gospodarstvu jer osiguravaju održivi rast i veću zaposlenost. Inovacije pomiču granice znanja, a njihova komercijalizacija postaje ključni izvor dinamičnog poboljšavanja produktivnosti za napredna gospodarstva. Istaknuo je kako Hrvatska mora postati inovativna, konkurentna i prepoznatljiva, Hrvatska mora postati otvoreno, mobilno i inovativno društvo u kojem su cjeloživotno učenje, znanost i inovacije javni interes i kojem država mora osigurati uvjete za djelotvorno funkcioniranje. 

U drugom dijelu predstavljeni su karlovački inovatori, njihovo iskustvo u području inovatorstva i poduzetništva te njihove inovacije.

Albert Gajšak predstavio je MAKERbuino DIY game console, STEM box, BATMOBILE, te istaknuo važnost razvoja STEM područja kao i edukaciju djece iz STEM područja.  Naglasio je kako je poduzetnik iz STEM područja poduzetnik budućnosti.
Marko Marković predstavio je svoj KARLOVAČKI SAT, od ideje do gotovog proizvoda.
Ivica Mikšić predstavio je CARGO PUMPU ili pumpa tereta te prenio svoje dugogodišnje iskustvo u poduzetništvu i inovacijama.
Domagoj Boljar predstavio je svoj brend MIRET a riječ je o eko-tenisicama koje su izrađene od visokotehnoloških, bio-baziranih materijala, s najjačim prirodnim vlaknima i od prirodne vune.

Organizacija promotivnog događaja sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

TREBA TI POMOĆ OKO PISANJA POSLOVNOG PLANA?

Nudimo stručnu i savjetodavnu podršku mikro, malim i srednjim poduzećima, poduzetnicima početnicima te fizičkim osobama s poduzetničkim ambicijama

Skip to content