Održan treći po redu promotivni događaj pod nazivom „DAN PODUZETNIKA“

Dana 10. prosinca 2021. godine u sklopu projekta Nikola Tesla Poduzetnički centar u ugodnom ambijentu restorana Kristal u Karlovcu održan je treći po redu promotivni događaj pod nazivom „Dan poduzetnika“. Već iz same pripreme ovog događaja dalo se naslutiti kako se sprema jedna iznimno zanimljiva interakcija među pozvanim poduzetnicima čija je priča toliko slična, a ujedno i toliko različita. Na samom početku promotivnog događaja, predstavljen je projekt Nikola Tesla Poduzetnički centar, a nakon uvodnih pozdravnih riječi županice Karlovačke županije gđe. Martine Furdek Hajdin, predstavnice Grada Karlovca gđe Renate Kučan i ravnateljice gimnazije Karlovac gđe. Snježane Štranjgar ispred akademske zajednice Karlovačke županije profesorice dr.sc. Draženka Birkić i Andreja Primužak pozdravile su okupljene te kao u uvod u panel raspravu dale kratak presjek gospodarskog stanja Karlovačke županije.

Po završetku uvodnog izlaganja na red je došla panel rasprava s temom “Perspektiva razvoja poduzetništva u Karlovačkoj županiji – skrivene mogućnosti“. Kao što je ranije naglašeno iznimno bogato radno i životno iskustvo prisutnih panelista pretvorilo je ovaj događaj u jednu izuzetno dinamičnu i zanimljivu interakciju među okupljenima.

Priču o predrasudama i nedaćama žene u poljoprivredi ispričala nam je gđa. Snježana Kovač, vlasnica, više ne tako malog OPG Kovač. O tome, s čime se sve suočava strani državljanin kada pokušava pokrenuti vlastiti posao u Republici Hrvatskoj opisala nam je „naša“ Karlovčanka s brazilskom putovnicom gđa. Marilia de Oliveira, vlasnica turističke agencije Marzito travel. Suvlasnica i direktorica  poduzeća Hamowa Hidro gđa. Mirjana Vučetić dala je širu sliku o tome s čime se sve susreće žena u „muškom“ svijetu pumpi i strojeva. Gospodin Milan Medić nešto više je rekao o prednostima i važnosti društvenog poduzetništva kao nečem sasvim novom u poslovnom svijetu u Republici Hrvatskoj. Gospodin Ivica Srakočić podijelio je svoje iskustvo rada i „sigurnosti“ koju je imao u korporativnom sektoru te odluku da pokrene vlastiti posao i krene u poduzetničku avanturu osnivajući svoju firmu B-FIT CONSULTING. I za kraj ispred Instituta za turizam, kao iznimno važne grane hrvatskog gospodarstva, gošća je bila gđa. Matina Gjurašić, dr.sc. koja je nešto više rekla o perspektivama razvoja hrvatskog turizma.

Svi panelisti dali su svoje viđenje rada i razvoja, ali i očekivanja od budućeg Poduzetničkog centra Nikola Tesla. Svi skupa su istaknuli edukacije i obrazovanje kao polazišnu točku svih budućih uspjeha.

U konačnici treba još istaknuti vrijedne ruke gimnazijalaca koje su uz pomoć mentorice, profesorice Petre Vinski putem live stream-a ovaj izniman događaj približili svim zainteresiranim korisnicima  i na tome im još jedno veliko hvala.

Snimka promotivnog događaja dostupna na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=qHU9N988KmU&t=122s

Projekt „Nikola Tesla Poduzetnički centar“ započeo je s provedbom dana 01.03.2021. godine, a završava 31.12.2023. godine.  Provedbom projekta izgradit će se  i opremiti infrastruktura Poduzetničkog centra (objekt NTPC i parkiralište), uspostavit će se kvalitetna upravljačka struktura i ojačati kapaciteti iste. Poduzetnicima (MSP-ovima) s područja Karlovačke županije omogućit će se korištenje pratećih stručnih usluga (stručne i savjetodavne pomoći i usluga edukacije i informiranja u okviru poduzetničke potporne institucije) te će se otvoriti moderni co-working prostor. Navedeno će zadovoljiti potrebe regionalnog stanovništva, a isto tako stvorit će se pozitivna poduzetnička klima koja će osigurati adekvatno, kvalitetno i korisnički orijentirano poduzetničko okruženje s tendencijom rasta i razvoja gospodarstva, kako na regionalnoj, tako i na nacionalnoj razini.

Nositelj projekta je Karlovačka županija a partneri na projektu Grad Karlovac, Gimnazija Karlovac i Poduzetnička zona Korana d.o.o.

Ukupna vrijednost projekta je 32.009.541,75 kn, od čega EU sufinanciranje iznosi 23.176.560,48 kn. Projekt je sufinanciran iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

TREBA TI POMOĆ OKO PISANJA POSLOVNOG PLANA?

Nudimo stručnu i savjetodavnu podršku mikro, malim i srednjim poduzećima, poduzetnicima početnicima te fizičkim osobama s poduzetničkim ambicijama

Skip to content