Održana početna konferencija projekta „Nikola Tesla Poduzetnički centar“

Početna konferencija projekta „Nikola Tesla Poduzetnički centar“, KK.03.1.2.31.0001 održana je 11. svibnja 2021. godine na prostoru gradilišta Centra Nikola Tesla u Karlovcu, Rakovac 6. 

Nositelj projekta je Karlovačka županija, a partneri u provedbi su Grad Karlovac, Poduzetnička zona Korana te Gimnazija Karlovac. Provedba projekta „Nikola Tesla Poduzetnički centar“ (u daljnjem tekstu NTPC) započela je dana 01. ožujka 2021. godine te završava 31.12.2023. godine. Cilj ovog projekta je razvoj poduzetničke infrastrukture i pratećih usluga za potrebe pružanja stručne i savjetodavne podrške mikro, malim i srednjim poduzećima, poduzetnicima početnicima (start-up-ovi) te fizičkim osobama s poduzetničkim ambicijama, posebno kako bi se poticao razvoj poduzetništva iz područja STEM industrije na području Karlovačke županije.

Svrha projekta je stvaranje pozitivne poduzetničke klime u vidu povećanja konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, poticanja samozapošljavanja, pružanja pomoći u stvaranju novih MSP-ova te povećanja broja novih radnih mjesta u Karlovačkoj županiji. Ukupna vrijednost projekta je 32.009.541,75 kn, a EU sufinanciranje projekta iznosi  23.176.560,48 kn. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru ITU mehanizma.

Projektom NTPC izgradit će se i opremiti infrastruktura Poduzetničkog centra (objekt NTPC i parkiralište), uspostavit će se kvalitetna upravljačka struktura i ojačati kapaciteti iste. Poduzetnicima (MSP-ovima) s područja Karlovačke županije omogućit će se korištenje pratećih stručnih usluga (stručne i savjetodavne pomoći i usluga edukacije i informiranja u okviru poduzetničke potporne institucije) te će se otvoriti moderni co-working prostor. Navedeno će zadovoljiti potrebe regionalnog stanovništva, a isto tako stvorit će se pozitivna poduzetnička klima koja će osigurati adekvatno, kvalitetno i korisnički orijentirano poduzetničko okruženje s tendencijom rasta i razvoja gospodarstva, kako na regionalnoj, tako i na nacionalnoj razini.

Prisutnima na konferenciji obratili su se zamjenik ravnatelja Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije g. Krunoslav Kralj, gradonačelnik Grada Karlovca g. Damir Mandić, zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije gđa. Martina Furdek Hajdin, pomoćnica ravnatelja SAFU gđa. Željka Perić te ministrica kulture i medija gđa. Nina Obuljen Koržinek. Nakon završetka formalnog dijela konferencije sudionici su se uputili u razgledavanje objekta koji će se opremiti kroz projekt NTPC. Konferencija je održana uz strogo pridržavanje epidemiološkim mjera i preporuka radi sprječavanja širenja virusa COVID-19. U provedbi ovog projekta Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije pruža stručnu i savjetodavnu pomoć u dijelu koji se odnosi na upravljanje projektom.

TREBA TI POMOĆ OKO PISANJA POSLOVNOG PLANA?

Nudimo stručnu i savjetodavnu podršku mikro, malim i srednjim poduzećima, poduzetnicima početnicima te fizičkim osobama s poduzetničkim ambicijama

Skip to content