Okrugli stol “Žene u poduzetništvu”

Žene u poduzetništvu danas nisu rijetkost, no izazovi s kojima se suočavaju još uvijek postoje. Kako bismo čuli dobra iskustva te dali elan ženama koje razmišljaju o pokretanju vlastitog posla organizirali smo okrugli stol “Žene u poduzetništvu” u dvorani Nikola Tesla Experience centra Karlovac.

Panelistice – Ivana Štedul (Senzogym), Lidija Žganjer Gržetić (Obrt za ugostiteljstvo Žganjer) te Mirjana Vučetić (Hamowa-Hidro) izdvojile su dio svog vremena i pretrpanog rasporeda da s nama podijele svoje iskustvo o pokretanju poduzetničke priče i razlozima koji su njih potaknuli na to. Ispričale su nam kako izgleda jedan njihov radni dan, s kojim se izazovima susreću na radnom mjestu, kako rješavaju konflikne situacije i još mnogo toga. One nam, svaka na svoj način, mogu biti inspiracija…
Ivana uz uspješan biznis (autorica je koncepta BABYSTEPS programa poticanja ranog razvoja (Senzo-motoričkie radionice za bebe i djecu©)) vodi i veliku obitelj – majka je petero djece.


Lidija je pak možda bila pod velikim pritiskom jer je trebalo nastaviti obiteljski biznis i prilagoditi ga modernim vremenima i zahtjevima tržišta… Restoran Žganjer istoimene ozaljske obitelji njeguje dugogodišnju tradiciju izvrsne domaće kuhinje koju su prepoznali brojni gosti iz Hrvatske, ali i okolnih zemalja. Lidija je uključena u obiteljski posao od malena, a svojim znanjem i iskustvom istaknula se u sferi ugostiteljstva. Zajedno sa sestrom Alenkom pokrenule su, sad već brend Štrudlafest, koji iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja u malo mjesto kraj Ozlja.


Mirjana je diplomirana ekonomistica, direktorica i suvlasnica tvrtke Hamowa-Hidro. Tvrtka se bavi isporukm i ugradnjom opreme za različite primjene u vodoopskrbi, odvodnji i pročišćavanju voda. Osim proizvodnje vlastite opreme, bave se isporukom te ugradnjom opreme drugih proizvođača. Rade projekte na području cijele Hrvatske te nešto manje na području BIH. Mikro su poduzeće s 10 do 15 zaposlenih, ovisno o veličini projekta. Inače, Mirjana je prije nekoliko godina izabrana i među 10 najboljih poduzetnica u Hrvatskoj.

Ovaj okrugli stol organiziran je u sklopu projektnog elementa 5. Horizontalne aktivnosti vezane uz promicanje horizontalnih načela projekta “Nikola Tesla Poduzetnički centar” koji završava 31. prosinca 2023. godine.

Skip to content