Poduzetnicima u Karlovačkoj Županiji na dohvat ruke: Natječaj za bespovratna sredstva do 16. veljače

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH objavilo je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima koji djeluju u posebnim općinama. Ovaj ključni poziv otvoren je do 16. veljače 2024., nudeći priliku mikro, malim i srednjim poduzećima u određenim općinama da ostvare značajnu financijsku podršku. Za Karlovačku županiju to se odnosi na općine Krnjak, Plaški, Cetingrad, Saborsko, Vojnić, Lasinju, Barilović, Josipdol i Grad Slunj.

Tko se može prijaviti?

Natječaj je namijenjen isključivo obrtima, trgovačkim društvima i zadrugama, čiji su većinski vlasnici pripadnici nacionalne manjine (više od 50%) ili koji zapošljavaju osobe iz nacionalnih manjina.

Raspon financijske potpore

  • Minimalni iznos potpore: 7.000,00 eura
  • Maksimalni iznos potpore: 14.000,00 eura

Namjena Sredstava

Sredstva ovog natječaja namijenjena su za:

  • Unaprjeđenje proizvodnje i razvoj novih proizvoda/usluga: Potpora za investicije koje pridonose poboljšanju proizvodnje ili razvoju novih proizvoda i usluga.
  • Prilagodba, uređenje i poboljšanje prostora: Sredstva se mogu koristiti za prilagodbu, uređenje i poboljšanje poslovnog i proizvodnog prostora.
  • Usluge vanjskih subjekata u razvoju proizvoda: Financiranje usluga koje pružaju vanjski stručnjaci u razvoju proizvoda.
  • Marketinške aktivnosti i izlazak na nova tržišta: Potpora za marketinške aktivnosti i ulaganja koja omogućuju izlazak na nova tržišta.
  • Edukacija i stručno osposobljavanje: Sredstva su dostupna za edukaciju vlasnika i zaposlenika.

Važni datumi

Natječaj je otvoren za prijave do 16. veljače 2024. godine.

Kako se prijaviti?

Za dodatne informacije i pomoć u pripremi prijave, možete se obratiti kolegicama Božici Šimunčić (bozica.simuncic@ntec.hr, 099 7129708) ili Suzani Novosel (suzana.novosel@ntec.hr, 099 7129708) u Poduzetničkom centru Nikola Tesla.

Više informacija na linku:

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske – Otvoreni javni pozivi i natječaji (gov.hr)

Ovaj natječaj pruža jedinstvenu priliku za poticanje poduzetničkog duha i unaprjeđenje gospodarske aktivnosti u odabranim općinama Karlovačke županije. Svi zainteresirani pozvani su iskoristiti ovu priliku za financijsku podršku i daljnji razvoj svojih poslovnih ideja.

Skip to content