SAZNAJ VIŠE – Koje su sve obaveze paušalista?

Nikola Tesla Poduzetnički centar Karlovac organizirao je vrlo korisnu radionicu za sve one koji planiraju otvoriti paušalni obrt ili ga već imaju, ali nailaze na prepreke. Zorica Kostić Barišić, vlasnica knjigovodstvenog ureda s dugogodišnjim iskustvom, objasnila je polaznicima besplatne radionice u multimedijalnoj dvorani Nikola Tesla Experience centra Karlovac (Rakovac 6) koje su obaveze paušalista.

Više je tako bilo riječi o plaćanju doprinosa i poreza, kako voditi evidenciju, koje knjige paušalisti moraju imati, koji su uvjeti i pragovi za obavljanje paušalnog obrta te kako će izdavati račune prema domaćim i inozemnim kupcima.

Otvaranje paušalnog obrta, kaže Kostić Barišić, je vrlo jednostavno i besplatno – preko e-građani te se pristupa vjerodajnicom bilo koje banke (tokenom).

Paušalni obrt nije novina niti raritet, ali hrvatski model niskog oporezivanja ne postoji nigdje u svijetu gdje su davanja veća i zato je popularan među onima koji žele krenuti u obrtničke vode.

Iduća radionica “Poslovanje s inozemstvom” u organizaciji Nikola Tesla Poduzetničkog centra na rasporedu je u srijedu, 31. svibnja 2023. i bit će također u multimedijalnoj dvorani Nikola Tesla Experience centra Karlovac (Rakovac 6). Počinje u 9:30 i traje do 14:30 sati. Predavačica je Zorica Kostić Barišić. Namijenjena je paušalistima ili privatnim iznajmljivačima koji prodaju svoje proizvode/usluge ili se reklamiraju putem društvenih mreža i ostalih platformi.

Prijave šaljite na mail naše savjetnice Božice Šimunčić – bozica.simuncic@ntec.hr. Morate napisati osnovne podatke: ime i prezime, naziv institucije u kojoj ste zaposleni (ako ste zaposleni – ili navesti – nezaposlen), vaš mail i broj mobitela. Broj sudionika je ograničen.

TREBA TI POMOĆ OKO PISANJA POSLOVNOG PLANA?

Nudimo stručnu i savjetodavnu podršku mikro, malim i srednjim poduzećima, poduzetnicima početnicima te fizičkim osobama s poduzetničkim ambicijama

Skip to content