Važan INFO za poljoprivrednike s područja Karlovca – bespovratne potpore

One kojima je poljoprivreda osnovna djelatnost zanimat će sljedeća informacija. Naime, Grad Karlovac je objavio Javni poziv putem kojeg je karlovačkim poljoprivrednicima na raspolaganju 154.560,00 EUR-a. Sredstva su bespovratna, a dodjeljuju se poljoprivrednim gospodarstvima s područja Karlovca.

Poljoprivredna proizvodnja ili ruralni razvoj

Za primarnu poljoprivrednu proizvodnju sredstva iznose 132.000,00 EUR-a, a za mjere ruralnog razvoja 22.560,00 EUR-a. Oni koji žele aplicirati na mjeru potpore za nabavu mehanizacije, strojeva i opreme moraju se požuriti jer je rok za predaju zahtjeva do 11. travnja 2023. bez obzira na način dostave na adresu Grada Karlovca (Banjavčićeva 9). Važno je napomenuti da je iznos potpore 20 posto viši za mlade poljoprivrednike, kao i ekološku proizvodnju.

Svi ostali zahtjevi, bilo da se radi o potporama za primarnu poljoprivredu proizvodnju ili ruralni razvoj, svoje zahtjeve moraju poslati do 30. studenog 2023.. Zahtjevi za primarnu poljoprivrednu proizvodnju podnose se na propisanom obrascu s pripadajućom dokumentacijom u pisarnicu Grada Karlovca, dok se zahtjevi za dodjelu potpora za ruralni razvoj podnose online.

Detalji javnog poziva dostupni su OVDJE.

TREBA TI POMOĆ OKO PISANJA POSLOVNOG PLANA?

Nudimo stručnu i savjetodavnu podršku mikro, malim i srednjim poduzećima, poduzetnicima početnicima te fizičkim osobama s poduzetničkim ambicijama

Skip to content