Mikro i mali poduzetnici javite se – Karlovačka županija objavila Javni poziv potpora male vrijednosti

Nabavka novog stroja ili alata, certificiranje i uvođenje sustava kvalitete, nastup na sajmovima – za sve to mikro i mali poduzetnici mogu dobiti financijsku pomoć Karlovačke županije.

Naime, Karlovačka županija objavila je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za razvoj poduzetništva. Riječ je o novom javnom pozivu, raspisanom upravo zbog interesa i potreba samih poduzetnika, a u proračunu je za njega osigurano ukupno 100 tisuća eura.

  • Očekujemo velik odaziv na ovaj javni poziv, jer znamo da je malim i mikro poduzetnicima svaka pomoć dobrodošla. Za kupnju strojeva, opreme i alata potpore iznose do dvije tisuće eura, dok za certificiranje i sudjelovanje na gospodarskim manifestacijama poduzetnici mogu dobiti do tisuću eura potpore, pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Karlovačke županije Branka Šeketa Karlović.

Kriteriji za dodjelu ovih potpora prilagođeni su ravnomjernom razvoju Karlovačke županije. Tako će dodatne bodove dobivati poduzetnici koji posluju na slabije razvijenim područjima, ali i mladi poduzetnici, te osobe s invaliditetom.

  • Karlovačka županija, upravo zbog velikog interesa poduzetnika, ali i svog čvrstog uvjerenja o važnosti poduzetništva, odlučila je dodatno poticati razvoj poduzetništva. Poduzetništvo nije ni lako ni jednostavno – ono traži hrabrost, i znanje, traži nove ideje i inovacije, a tržište je nemilosrdno. Upravo zato nastojimo poduzetnicima biti pomoć i potpora, jer to i jest posao nas u javnom sektoru, ističe županica Martina Furdek Hajdin.

Prijave na Javni poziv primaju se do 5. lipnja 2024. godine, a sve informacije dostupne su na internetskoj stranici Karlovačke županije Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za razvoj poduzetništva na području Karlovačke županije u 2024. godini (kazup.hr)

Skip to content