Okrugli stol “Žene u poduzetništvu”

Žene u poduzetništvu danas nisu rijetkost, no izazovi s kojima se suočavaju još uvijek postoje. Kako bismo čuli dobra iskustva te dali elan ženama koje razmišljaju o pokretanju vlastitog posla organizirali smo okrugli stol “Žene u poduzetništvu” u dvorani Nikola Tesla Experience centra Karlovac.

Panelistice – Ivana Štedul (Senzogym), Lidija Žganjer Gržetić (Obrt za ugostiteljstvo Žganjer) te Mirjana Vučetić (Hamowa-Hidro) izdvojile su dio svog vremena i pretrpanog rasporeda da s nama podijele svoje iskustvo o pokretanju poduzetničke priče i razlozima koji su njih potaknuli na to. Ispričale su nam kako izgleda jedan njihov radni dan, s kojim se izazovima susreću na radnom mjestu, kako rješavaju konflikne situacije i još mnogo toga. One nam, svaka na svoj način, mogu biti inspiracija…
Ivana uz uspješan biznis (autorica je koncepta BABYSTEPS programa poticanja ranog razvoja (Senzo-motoričkie radionice za bebe i djecu©)) vodi i veliku obitelj – majka je petero djece.


Lidija je pak možda bila pod velikim pritiskom jer je trebalo nastaviti obiteljski biznis i prilagoditi ga modernim vremenima i zahtjevima tržišta… Restoran Žganjer istoimene ozaljske obitelji njeguje dugogodišnju tradiciju izvrsne domaće kuhinje koju su prepoznali brojni gosti iz Hrvatske, ali i okolnih zemalja. Lidija je uključena u obiteljski posao od malena, a svojim znanjem i iskustvom istaknula se u sferi ugostiteljstva. Zajedno sa sestrom Alenkom pokrenule su, sad već brend Štrudlafest, koji iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja u malo mjesto kraj Ozlja.


Mirjana je diplomirana ekonomistica, direktorica i suvlasnica tvrtke Hamowa-Hidro. Tvrtka se bavi isporukm i ugradnjom opreme za različite primjene u vodoopskrbi, odvodnji i pročišćavanju voda. Osim proizvodnje vlastite opreme, bave se isporukom te ugradnjom opreme drugih proizvođača. Rade projekte na području cijele Hrvatske te nešto manje na području BIH. Mikro su poduzeće s 10 do 15 zaposlenih, ovisno o veličini projekta. Inače, Mirjana je prije nekoliko godina izabrana i među 10 najboljih poduzetnica u Hrvatskoj.

Ovaj okrugli stol organiziran je u sklopu projektnog elementa 5. Horizontalne aktivnosti vezane uz promicanje horizontalnih načela projekta “Nikola Tesla Poduzetnički centar” koji završava 31. prosinca 2023. godine.

TREBA TI POMOĆ OKO PISANJA POSLOVNOG PLANA?

Nudimo stručnu i savjetodavnu podršku mikro, malim i srednjim poduzećima, poduzetnicima početnicima te fizičkim osobama s poduzetničkim ambicijama

Skip to content